Welkom op mijn nieuwe web-log waar ik af en toe iets schrijf over de dagelijkse dingen.
Hobby's, vakanties enz. Het web-log heeft een Indiaas tintje.
Dat komt omdat wij vele jaren in de wintermaanden in Goa(India) verblijven.
We begonnen met twee weken, vervolgens drie,
twee maanden en langzamerhand werden
het vijf maanden.
Herman ging vorig jaar eerst en ik zou 2,5 maand later
daar ook naartoe gaan om met de feestdagen 2013
weer samen te zijn.
Helaas is het allemaal anders gegaan.
Na 2,5 week in Goa is Herman
daar overleden.
Ik heb de draad weer opgepakt,
schrijf af en toe iets op dit weblog,
maar toch veel minder dan voorheen.



woensdag 27 februari 2013

Buiktyphus


Gisteren zijn we naar Panjim gereden om daar twee injecties te halen tegen buiktyphus. Dat moet iedere drie jaar herhaald worden. Op naar de apotheek dus. Echt nog een lekker "Malle Pietje" apotheekje, maar hij is de enige die dit spul in voorraad heeft. Netjes ingepakt met een coolpack er bij kregen we het mee. Thuis in de koelkast gelegd.

Vanmorgen zijn we met lood in de teenslippers naar het Bosio Hospitaal gereden. Dat is hier vlakbij, nog geen 5 minuten met de scooter. Er zaten heel wat mensen in de wachtkamer, maar toen we ons meldden bij de balie werd er meteen een verpleegster geroepen en konden we mee naar binnen.  Injecties bekeken, boekje en gebruiksaanwijzing bestudeerd, nog twee verpleegsters er bij en…………oh jee………Deze prik moest in de bilspier. Nou, vooruit dan maar. Liggen en pats, Herman had hem te pakken. Hij voelde er niets van zei hij. Even later ik op de bank en voelde een heel klein prikje en meer niet.

Alle gekheid op een stokje. Het is geweldig hoe ze dat hier doen. Desinfecteren uiteraard. Een stuk huid tussen duim en wijvinger en prrrrrik. Daarna masseren ze nog een hele poos de vloeistof weg. Geen pleister nodig en we voelen er echt helemaal niets meer van. Stempel en handtekening in de boekjes en weer klaar voor 3 jaar.

Op naar de balie om af te rekenen. Ja, dat hakte er weer even in. Voor twee personen was dat totaal Rs 100, dat is omgerekend € 1,50 voor het zetten van twee injecties....Daar komen dan nog de kosten van de injecties die we gisteren kochtten bij, Rs 580, dat is € 8,70, totaal dus € 10,20 voor twee injecties.

Toch niet te geloven  Dat kost in Nederland wel iets meer.
We gaan vanavond maar uit eten. Dat kan er wel af deze keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten