Welkom op mijn nieuwe web-log waar ik af en toe iets schrijf over de dagelijkse dingen.
Hobby's, vakanties enz. Het web-log heeft een Indiaas tintje.
Dat komt omdat wij vele jaren in de wintermaanden in Goa(India) verblijven.
We begonnen met twee weken, vervolgens drie,
twee maanden en langzamerhand werden
het vijf maanden.
Herman ging vorig jaar eerst en ik zou 2,5 maand later
daar ook naartoe gaan om met de feestdagen 2013
weer samen te zijn.
Helaas is het allemaal anders gegaan.
Na 2,5 week in Goa is Herman
daar overleden.
Ik heb de draad weer opgepakt,
schrijf af en toe iets op dit weblog,
maar toch veel minder dan voorheen.



vrijdag 8 maart 2013

Verrassing, kleermaker enzo

Klop, klop, de buurman/eigenaar. Of dit pakje misschien voor ons is? Aan oma en opa Backer, nou en of dat voor ons is. Een prachtige tekening van Lieke met hele lieve woorden en kusjes er op. Een blik met stroopwafels, een mooie Holland kaart, ook weer versierd door Lieke.
Wat een verrassing. Oma in tranen. Daar is de laatste tijd niet veel voor nodig want oma heeft een beetje (boel soms) heimwee. De tekening bij het bed gehangen en de stroopwafels.........de favoriete koek van opa, dus dat kon niet beter, bakje thee er bij en smullen maar.
De laatste dagen is het hier behoorlijk warm, zeg maar rustig HEET. Het is al een paar dagen 38 graden. Men spreekt hier van een hittegolf. We hebben er nog niet veel last van. Gaan nauwelijks weg, 's middags siësta, allemaal prima te doen.

Eergisteren zijn we naar de kleermaker gereden in Siolim. Herman heeft daar 4 broeken, of zeg gerust maar pantalons laten maken en 5 overhemden. Volgens oud Goanees gebruik zou het al eerder klaar zijn en waren we dus een keer voor niets geweest. De tweede keer was hij dicht. Gebeld, over een kwartier zou hij er weer zijn. Jammer dus, er kwam niemand. Gisteren in de herkansing en zowaar. Alles klaar en keurig, alhoewel.....1 broek vergeten. Nou ja, volgend jaar dan maar weer.

Terug een andere route gereden. Hier zagen we een weg die zeer uitnodigde om daar eens in te rijden. Prachtig en behoorlijk steil ook. Maar onze scooters pruttelden ons netjes naar boven. Wat een prachtig uitzicht hadden we daar. 
Zo'n weg nodigt uit om er in te rijden
Maar helaas........
Het is alsof heel Goa daar zijn afval illegaal dumpt. 

Maar wat een bende als je eenmaal op de heuvel bent
Afval, het grote probleem van Goa,
maar ze maken er zelf een nog groter probleem van,
dit is niet nodig
Zeker een kilometer lang, zowel links als rechts van de weg liggen bergen afval. Op een groot stuk grond zijn ze wel bezig de zaak aan het verbranden maar er komt meer bij dan er af gaat. Ik zou 's nachts wel een stiekem willen kijken hoeveel mensen daar langs rijden en hun zakken met vuil "verliezen".
 Er staat heus wel een bordje waar op staat dat je daar geen afval mag dumpen, maar volgens mij snappen ze niet precies wat daarmee bedoeld wordt en hebben ze een heel ander idee over afval. Afvallen, van de scooter af vallen, uit de auto vallen, uit je handen laten vallen zoiets misschien??

Niet te geloven!! In het dorp aan het einde van deze weg, Marna geheten is het al niet veel beter. Er staan kliko's maar die zijn leeg en het vuil ligt er naast.

Wat zonde van zo'n prachtig landschap. Maar gelukkig is het niet overal zo erg. Op veel plaatsen zijn ze druk bezig om alles zo netjes mogelijk te houden.

Voor ons begint het hier al op te schieten. Op maandag 18 maart vliegen we naar Delhi. We hebben nog een paar dingen op ons verlanglijstje staan om te doen en te bekijken. Op 25 maart vliegen we naar huis en daar hebben we zin in.
Heerlijk, het is weer mooi geweest.

1 opmerking:

Siep en Aukje zei

Heerlijk zón pakket te mogen ontvangen ,en dan ook nog van je kleinkind,en ja hoor dan komen de tranen vanzelf.Geniet er lekker van.

Een reactie posten