Welkom op mijn nieuwe web-log waar ik af en toe iets schrijf over de dagelijkse dingen.
Hobby's, vakanties enz. Het web-log heeft een Indiaas tintje.
Dat komt omdat wij vele jaren in de wintermaanden in Goa(India) verblijven.
We begonnen met twee weken, vervolgens drie,
twee maanden en langzamerhand werden
het vijf maanden.
Herman ging vorig jaar eerst en ik zou 2,5 maand later
daar ook naartoe gaan om met de feestdagen 2013
weer samen te zijn.
Helaas is het allemaal anders gegaan.
Na 2,5 week in Goa is Herman
daar overleden.
Ik heb de draad weer opgepakt,
schrijf af en toe iets op dit weblog,
maar toch veel minder dan voorheen.



vrijdag 1 februari 2013

Hampi

Langs de weg heel veel aapjes gezien
Afgelopen maandag zijn we om acht uur vertrokken richting Hospet. Een grote auto waar we met zijn vieren royaal in konden zitten. De afstand is 435 kilometer, maar door de slechte wegen deden we er, incl. de stops, 8,5 uur over. De chauffeur was nog jong en nog nooit daar geweest, dus voor hem ook even spannend. De rit door de bergen was prachtig alleen de wegen erg slecht. Zodra we in de deelstaat Karnataka aan kwamen was het echt heel erg. Hier en daar wordt er wel gewerkt aan de wegen maar dit stuk was gewoon slecht. In Hospet hadden een een geweldig hotel. Krishna Palace. ’s Avonds even wat door de straat gelopen. Slechte stoepen, als je het al stoep mag noemen. Nergens iets gevonden om te eten, dus terug naar het hotel en daar lekker gegeten. Na het eten lekker slapen.
Voor meer foto's van de heen- en terugreis klik je HIER

De eerste dag een gids geregeld in het hotel. De taxi chauffeur bracht ons naar Hampi waar de gids ons op stond te wachten. Ook de chauffeur ging met ons mee omdat het voor hem ook iets bijzonders was om daar te zijn.
Een van de vele prachtige tempels
We hebben veel tempels gezien. Het zijn allemaal ruïnes  Je vraagt je af hoe mensenhanden dit zoveel jaren geleden hebben kunnen maken. Zonder machines. Je wordt er stil van als je daar over nadenkt. Ook de muren  om de tempels heen, opgebouwd uit enorm grote rotsblokken. Hoe hebben de mensen die daar gekregen en dan ook nog opgestapeld? Er is nergens documentatie meer van en de verhalen die ons verteld worden zijn gebaseerd op inscripties in stenen en daar heeft men dan een verhaal van gemaakt. Alleen over de tempels zelf en enigszins over het leven in die tijd, maar niet over het hoe van het bouwen.
De tempels zijn niet beschilderd, het was voor de mensen belangrijker dat de tempel er was, dan de kleuren. Wel heel veel beeldhouwwerk. 
Een must is wel naar de tempel waar de olifant staat. Die geef je geld in de slurf en dan legt hij de slurf op je hoofd en dan zegent hij je.
Overal huppelden de aapjes rond. Geweldig. Binnen werden we ook weer gezegend door een priester en als je niet uitkeek had je het voorhoofd aan het einde van de dag voor met allerlei kleuren. Maar ja, je moet gewoon alles even doen hè?
De gids gaf ons een bloem van de magnolia boom, dus ook maar achter het oor.
Buiten Hampi geluncht omdat de mannen graag een biertje wilden, logisch toch?
Hierna nog weer van alles bekeken en terug naar het hotel. Heerlijk onder de douche, even relaxen, eten en de koffer in. 


Voor meer foto's van de eerste dag klik je HIER
Badende pelgrims

Dag twee weer om half 10 in de auto naar Hampi.  Naar de rivier waar we een prachtig uitzicht hadden. Even wat gedronken, naar en tempel, weer de zegeningen en vervolgens naar de rivier. Hier waren pelgrims zich aan het baden om daarna ook in bootjes naar de andere kant te gaan en daar naar de tempel te gaan die op een heuvel ligt. 600 treden!! Dat doen wij dus niet. We gaan wel in een boot. De boottocht van 1 kilometer was heerlijk relaxed. Aan de overkant nog weer wat rond gelopen, geluncht en weer verder langs diverse mooie plaatsen. Ineens waren we verzadigd. Zoveel informatie, zoveel indrukken, dat moet even zakken. De gids was prima, niet teveel praten, net mooi en we konden zelf steeds aangeven of we iets wel of niet wilden. Lekker weer naar het hotel terug. Het was mooi geweest.


Voor meer foto's van de tweede dag klik je HIER
Donderdag om 8 uur in de taxi richting Goa. Onderweg nog even wat foto’s gemaakt van de rode pepers die geoogst waren en uitgezocht werden door de dames. Nog wat gegeten onderweg en toen naar huis. En dan kom je er heus wel achter dat je geen 18 meer bent, maar na een boeren nacht zijn we er weer helemaal bij hoor.

Voor meer informatie over Hampi is er altijd nog google

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Joh, wat een leuk verslag en wat een mooie foto's. Nog een hele fijne tijd daar. Groetjes yvon (preijer)

Aukje zei

Je hebt er weer iets heel moois van gemaakt ,en ook leuke foto's er bij gezet.Was net of ik er weer bij was.

Anoniem zei

Wauw, wat n mooie foto's en belevenissen! Gaaf hoor! xxx de meiden

Een reactie posten